2017. június 7., szerda

Julie V. Scott: Faithbell

A könyv adatai:

Szerző: Julie V. Scott (Julie V.)
Cím: Faithbell
Kiadó: Publio
Kivitel: Puhatáblás, ragasztókötött

Hátsó borítószöveg:
Hogyan buktass meg egy látszólag jól működő rendszert ahhoz, hogy megszabadítsd a világot egy rá váró fenyegetéstől? Egy erőszakmentes világba születni talán túl nagy kérésnek bizonyul. Van, akinek az élet nem mindig a legszebb arcát mutatja és vannak akiknek kijutott a jóból. Alice Faithbell már egészen kicsi kora óta rettegésben él apja alkoholista ámokfutásai miatt, ám mikor bátyja elvesztése után elmenekül édesanyjával, úgy érzi, végre megtalálja a helyét egy elkülönített városban. Azonban az élet tartogat meglepetéseket számára, hol elvesz tőle, hol pedig ad neki egy új ajándékot. Vajon sikerül felszabadítania a város lakóit a rájuk váró veszélytől, vagy mind bele buknak?


Az írónő az első könyvében egy igazán hátborzongató világot teremtett, ami azonban felületesen szemlélve ragyogó, biztonságos, közel tökéletes. 
Csak az ember ne nézzen a vékony felszín csillogóra hazudott hártyája alá, mert akkor elszörnyed. Egy erőszakmentesnek hirdetett, fallal körülvett város, amely a nyugalmát mégis erőszakkal teremti meg. Erőszakos a város lakóival, akik kétkedni, ellentmondani mernek. A falon kívül lakók még akkor is megkapják az ellenség címkét, ha semmit nem tesznek.  
Alice az édesanyjával menekül el agresszív, alkoholista apja elől, aki megöli a saját fiát, a tettet azonban az eltűntekre hárítva, továbbra is "boldogan" él, a település többi lakója még sajnálja is.  
A lány kezdetben örül, hogy az apjától távol új életet kezdhet, azonban a szeme igen rövid időn belül kinyílik, és meglátja, hogy a város sem tökéletes, sőt...
Nehéz téma, amit megírni bizonyára nem volt egyszerű és könnyű. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése